Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Gode Råd Til Køkkenhygiejne Derhjemme

køkkenhygiejne derhjemme

20 februar, 2019

Vidste du, at manglende håndhygiejne er en af de mest afgørende årsager til sygdomme? De mest velkendte sygdomme som forekommer på grund af manglende hygiejne i køkkenet er diarre, influenza og øjenbetændelse. Er du klar over hvor lang tid mad rent faktisk må blive stående på køkkenbordet, hvis du skal kunne spise det dagen efter? Vi vil i nedenstående tekst besvare dette og andre spørgsmål, samt give gode råd til køkkenhygiejne i hjemmet. Er det altid dig som står og tilbereder mad i køkkenet eller på arbejdet? Så anbefaler vi at du tager et hygiejnekursus og får et hygiejnebevis.

Husk altid at vaske dine hænder..

#. Før du begynder at lave mad. Det er vigtigt at du vasker dine hænder grundigt før du begynder at tilberede maden. Der sidder en masse bakterier på dine hænder som kan føres videre over på maden, som kan være sygdomsfremkaldende.

#. Før du spiser. Det er ligegyldigt om det bare er en snack, frugt eller mad hvor du bruger kniv og gaffel.

#. Når du har rørt ved råt kød. Alle råvarer indeholder i større eller mindre grad bakterier. Råt kød indeholder mange bakterier som kan gøre os syge. Det er derfor vigtigt at du vasker dine hænder efter du har rørt ved råt kød.

#. Efter du har været på toilettet. Det er ligegyldigt om du har lavet ’stort’ eller ’småt’. Så længe du har haft hænderne nede i den region, er det vigtigt at du vasker hænder, da der er mange bakterier ved kønsdelene.

#. Når du nyser i dine hænder eller har pudset næset. Selv om du pudser næse i et stykke papir, spreder bakterierne sig. Det er derfor vigtigt at man vasker hænder efter hver gang.

#. Efter du har skiftet ble på dit barn. Lige som der er masser af bakterier i voksnes nedre regioner, er der også en masse bakterier hos babyer. Husk derfor altid at vaske hænder efter du har skiftet ble eller tørret snotnæse på dit barn.

#. Når du kommer hjem. Så snart du går ind ad døren, er det vigtigt at du vasker dine hænder. På den måde undgår du at bringe bakterier udefra ind i dit hjem.

5 råd til at undgå sygdomsfremkalende bakterier i køkkenet

  1. Genopvarm maden godt igennem inden du spiser det. Hvis du spiser rester fra dagen før, er det vigtigt at maden lunes ordentligt, så det dræber eventuelle skadelige bakterier.
  2. Sæt maden hurtig på køl igen. Det gælder for både kolde og lune anretninger, så som kød, fisk og æg. At det hurtigt skal på køl, skyldes at maden hurtig kan opnå en temperatur, hvor bakterierne trives godt.
  3. Når du bager, anbefaler vi at du bruger silicone handsker. Hvis du laver raw-kager så som havregrynskugler som ikke skal i ovnen, er det en god ide at bruge handsker. Dejen laves som oftest med hænderne, og det er desværre ikke altid nok at vaske hænder.
  4. Det er vigtigt at du holder godt øje med køleskabets temperatur. Fødevarer så som kød, pålæg og mælkeprodukter skal altid opbevares i et køleskab ved højst 5 grader, så eventuelle bakterier undgår at vokse.
  5. Husk at adskille råvarer fra allerede tilberedt mad. Det er super vigtigt at du undgår at bakterierne fra rådt kød, fjerkræ og rå fisk kommer i kontakt med mad som allerede er færdigt.
Måltidskasser fra Retnemt