Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Sådan undgår du at dine børn bliver kræsne

undgå kræsne børn

Af Nick Nørgaard  13 januar, 2019

Er du træt af at spise de samme retter hver aften? Har du enten mistet inspirationen i køkkenet, eller vil dine børn kun spise enkelte ting? Mange børnefamilier oplever det evige problem ’kræsenhed’ i hjemmet. Rigtigt mange børn er kræsne, hvilket resulterer i, at selv forældrene ikke spiser nært så varieret som måske ønsket.

Der er mange måder du undgår at dine børn bliver kræsne.

Nedenfor vil vi give 5 råd til, hvordan du kan undgå kræsenheder i hjemmet, og daglige kampe, for at få dine børn til at spise varieret og sundt. Pasta med ketchup kan nemlig ikke holde forevigt.

  1. Gør brug af en måltidskasse. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til madlavningen, rengøring og andre gøremål. En måltidskasse kan du nemt og hurtigt bestille online. I kassen får du opskrifter og friske råvarer til de valgte dage. Med en måltidskasse kan du inddrage dine børn i tilberedningen af maden. Det vil give dem mere lyst til at spise. Det er bevist, at maden oftere glider lettere ned, når de selv har været med til at lave den.
  2. Find inspiration online. Der er et hav af muligheder, for at finde opskrifter og inspiration til madlavningen på nettet. Lad børnene bestemme menuen 1-2 gange om ugen, så har de også lettere ved at prøve nye retter. Inde på Romanovich.dk, er der et stort udvalg af lækrer opskrifter med billeder dertil. Det er nemmere for børn, når de visuelt kan se, hvad de skal indtage af mad. Tag derudover børnene med på indkøb. Hvis de selv har valgt grøntsagerne til salaten, er der ingen undskyldning for ikke at spise dem.
  3. Undgå tvangsfodring. Børn er mere tilbøjelige for slet ikke at spise noget, hvis de bliver tvunget til det. Hvis du tilmed skaber for stor opmærksomhed på dit barns manglende spisning, forværrer du egentligt bare situationen. Undgå tilmed også at servere dem alternativer, hvis ikke de kan lide dagens menu. At de en sjælden gang går sultne i seng, dør de ikke af. Vi anbefaler heller ikke, at du bruger præmier eller trusler for at få dit barn til at spise, men prøv istedet at sige ’uhmm’, når du selv tager den første bid, for at vise, at maden smager godt. Husk, børn efterligner andre.
  4. Find ud af hvad dine børn kan og ikke kan lide. Selv voksne mennesker kan være kræsne. Der er derfor altid noget som man ikke vil bryde sig om.  Derfor er det også OK, hvis dine børn ikke kan lide alt som bliver serveret. Der findes alternativer til alt. Så hvis de barn ikke bryder sig om blomkål, kan det være at broccoli er en sikker vinder.
  5. Vær kreativ med serveringen. Hvis du pynter maden flot, så frister den altså mere. Dine børn vil altså derfor være mere tilbøjelige for at spise hvad der står foran dem.
Måltidskasser fra Retnemt