Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Skab et tema-rum med maden i centrum

Skab et tema-rum med maden i centrum

Af Nick Nørgaard  1 november, 2021

Mad og kogekunst er for alvor kommet til at fylde noget i mange danskeres tilværelse. Godt nok hører vi nogle gange folk snakke om de såkaldte samtalekøkkener, mens de har et skævt smil om munden, for i de køkkener bliver der vist samtalet mere end kokkereret, synes holdningen at være. Men virkeligheden er, at stadig flere danskere interesserer sig seriøst for mad, for at lave mad, og for at nyde den sammen med andre. Mange laver mad derhjemme på højt niveau, og mange holder også af at gå ud for at blive inspireret til retter, som de så kan efterprøve derhjemme i deres eget køkken.

Hvis du hører til den nye generation af køkken-aficionados, folk der virkelig går op i madlavningen og det at nyde mad og vin, så kan vi foreslå dig, at du indretter dit køkken og din spisestue, så den virkelig afspejler dette. Du kan for eksempel lave en væg, hvor du bruger flotte tapeter med motiver fra madens og drikkenes verden og på den måde signalere, at her bor et menneske og en familie, for hvem maden og vinen er en vigtig del af hverdagen.

Lad rummet afspejle dine interesser

Der kan laves et virkelig dejligt temarum, hvis du indretter eksempelvis din spisestue på en måde, der helt afspejler din interesse. Nogle vælger ligefrem at indrette deres spisestue som en restaurant, så deres gæster får en fornemmelse af, at de er kommet ud at spise, og med et flot tapet, der understreger det gastronomiske tema, har du lagt en god basis for at arbejde videre med rummets indretning i et madmæssigt tema. Du kan for eksempel trække vinopbevaringen ind i spisestuen med vinkøleskabe eller en særlig afdeling for vin og andre drikkevarer. Den hjemmebar, der var i mange hjem i 1970’erne og 1980’erne er på vej ind i igen, og selv om du måske ikke har rum til at etablere et egentligt barhjørne, kan du jo klare dig med mindre.

Har du et kombineret køkken og spiseværelse, altså et køkken-alrum eller samtalekøkken, så kan du indrette det rustikt og flot med ting, der signalerer din dybe interesse. Glas med sylterier på hylder i rummet ser både flot ud og signalerer, at her bor en person, der har tid til og gerne vil lave tingene selv. At du så ind imellem springer over og lader andre lave dine simreretter, er en anden – og helt legitim – sag.

Udstyr og grej

En vigtig del af indretningen i et rum, der har det gastronomiske som tema, er det udstyr og grej, der ligesom hører til. Kokkererer du bag lukkede døre, betyder det ikke så meget, men er din madlavning noget, der involverer dine gæster og andre, så betyder det mere, at dit grej er i orden. Indret dig med flotte pander og gryder, som kan hænges op på væggene og supplere dit smukke tapet. Sørg for at dine køkkenmaskiner er af et godt mærke, som du kan være stolt af at vise frem, og giv den i det hele taget ikke for lidt.

Det er dog vigtigt at huske, at uanset indretning, udstyr og grej, så er det din oprigtige interesse for mad og gastronomi, der skal drive værket. Tænk på dine bedsteforældre, der klarede sig med en gammel pande og et par gryder, og som kunne finde ud af at lave en hollandaisesauce uden en specialkonstrueret bain-marie.

Vores forslag er, at du bruger noget energi på at indrette dit køkken og spisestue flot, så du signalerer, at her bor en madinteresseret person, og så er det i øvrigt dig selv, der skal få det hele til at spille og gå op i en højere enhed, når du bruger rummene i din hverdag. Vi ville selv nyde at opholde os i et rum flot indrettet med en tapetvæg med gastronomiske motiver, mens vi kokkererede det bedste, vi havde lært. Og dine gæster vil nyde at besøge dig i de smukke omgivelser og nyde den gode mad – også selv om du har fået lidt hjælp udefra med en måltidskasse eller andet!

Måltidskasser fra Retnemt