Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Sådan kan du få en sundere hverdag

Sådan kan du få en sundere hverdag

Af Nick Nørgaard  25 januar, 2022

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Dagligdagen kan hurtig føles meget rutinepræget. Måske føles det som om, at der ikke er meget tid til overs, når der både er arbejde, familie og husarbejde, der skal passes. Hvis du alligevel godt kunne tænke dig at bryde ud af rutinen og få en sundere livsstil, så er der heldigvis gode råd til dette.

Du behøver ikke ændre din dagligdag drastisk fra dag til dag. Små ændringer kan være nok til, at du får mere tid og overskud i hverdagen.

Planlæg dine uger forud

Når du først er taget afsted på arbejde, så kan det blive svært at få lagt planerne anderledes, end du er vant til. Sæt dig derfor ned inden ugen går i gang, og planlæg dagene.

Du behøver ikke at gå i dybden med dine planer. Blot at beslutte dig for, at du vil smutte forbi træningscenteret efter arbejde om mandagen, kan være nok. Hvis du ved, at du skal i fitness, så er det nemmere at huske at pakke en taske med træningstøj og sko, du kan tage med dig.

Det samme gælder for madlavningen. Efter en lang dag kan det være svært at komme på nye og sunde retter, når du står i supermarkedet sammen med alle andre, der også er på vej hjem fra arbejde. Ved at planlægge forud får du mulighed for at lave en indkøbsliste, så du ikke skal komme på opskrifter senere. Samtidig kan du handle ind til flere dage på én gang, så du faktisk sparer tid.

Afprøv nye muligheder

Selvom det kan være fristende at lave en hurtig omgang spaghetti med kødsovs for tredje gang denne uge, så kan det være en fordel at prøve noget nyt. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal kæmpe dig igennem komplicerede opskrifter fra din gamle kogebog. Internettet bugner med hurtige, nemme og sunde retter, der ikke tager halve dage at forberede. Lyder det som noget for dig? Så find inspiration til måltider her.

Mange online opskrifter består af videoer eller billeder, der gør det endnu lettere at komme i gang. Du slipper for at skulle fortolke en forvirrende tekst ved at kunne se opskriften udført i stedet. Det giver blandt andet også en bedre forståelse for, hvor cremet en given sovs bør være, eller hvor store tern du bør skære kartoflerne i.

Du kan gøre det endnu nemmere for dig selv ved at benytte dig af udvalget af måltidskasser. Eksempelvis hos HelloFresh får du mulighed for at vælge dine egne præferencer såsom vegetar eller familievenligt. Herefter får du alle råvarerne samt opskrifterne tilsendt direkte til din adresse, så du blot skal tilberede maden. Hver uge får du flere spændende opskrifter at vælge imellem, så du nemt kan afprøve noget nyt.

Sørg for at få nok søvn

Mangel på søvn har flere negative påvirkninger på din hverdag. Det kan derfor betale sig, at prioritere kvalitetssøvn. En stresset og presset hverdag kan gøre det svært at koble fra og slappe helt af, men der er mange gode grunde til at forsøge alligevel.

Læg mobil og andet elektronik fra dig minimum en time inden du selv går i seng. Det tillader din hjerne at producere melatonin bedre. Dette søvnhormon er med til at gøre dig mere søvnig, så du bedre kan falde i søvn.

Når du lægger dig i sengen for at sove, kan du øve dig i at trække vejret dybt og roligt. Prøv blandt andet 4-7-8 metoden, hvor du trækker vejret dybt ind gennem næsen i fire sekunder, holder vejret i syv sekunder og langsomt puster ud gennem munden i otte sekunder. Denne metode kan mindske stress og nervøsitet, så du hurtigere kan få en god nattesøvn.

Måltidskasser fra Retnemt