Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Ny forskning viser, at gule frugter og grøntsager forbedrer synet

w, tags: frugter og grøntsager - images.unsplash.com

4 juli, 2023

Nye resultater fra University of Georgia afslørede at spise farverige frugter og grøntsager – især i gult som melon, græskar, majs og peber – kan forbedre hjernefunktionen og synet.

En ph.d.-kandidat ved UGA’s College of Public Health, Jack Harth, afslørede, hvordan lutein og zeaxanthin spiller en rolle i detaljeringen af individers visioner.

“Meget af forskningen i makulær lutein og zeaxanthin har fokuseret på sundhedsmæssige fordele,” sagde Harth.

“Men fra et funktionelt perspektiv forbedrer højere koncentrationer af disse plantepigmenter mange aspekter af visuelle og kognitive evner.”

Resultaterne blev offentliggjort i juli i tidsskriftet Exercise and Sport Sciences Reviews. Det understregede, at lutein og zeaxanthin kunne øge atleternes visuelle rækkevidde.

Farverige frugter og grøntsager består af lutein og zeaxanthin, som er opbygningen af nethinden. Begge indhold vil forbedre det overordnede funktionelle syn, herunder hvordan øjnene behandler lys.

I kosten vil lutein og zeaxanthin være stærke antioxidanter, der forhindrer individer i at frie radikaler.

Frie radikaler kan beskadige celler, hvilket bidrager til hurtig aldring og andre sygdomme som type 2-diabetes, kræft og Alzheimers.

Begge stoffer vil give kroppen afbalancerede proteiner, fedtstoffer og DNA. Det kan også endda hjælpe med at genbruge andre antioxidanter, såsom glutathion.

Deres antioxidanter reducerer virkningerne af LDL-kolesterol. Det vil føre til et fald i plak i arterierne og forhindre hjertesygdomme.

Forbedring af menneskelige visioner

UGA-undersøgelsen fokuserede på, hvor godt atleters syn kan identificere målet, især i kritiske øjeblikke, da det normalt påvirker deres præstationer.

Det offentliggjorte papir foreslog, at lutein og zeaxanthin kan detaljere atleters syn ved at hjælpe øjnene med at håndtere eksponering for blåt lys. Det er en naturlig evne for menneskelige øjne, men den gule forbindelse af stofferne fungerer som et filter for at forhindre blå lysinterferens yderligere.

“I baseball, fra en midtbanespillers perspektiv, hvis bolden kommer op i luften, vil den blive set på en baggrund af lys blå himmel eller en grå baggrund, hvis det er en overskyet dag.

“Uanset hvad er målet sløret af atmosfærisk interferens, der kommer ind i lysets vej,” sagde Harth.

Bortset fra blåt lys booster lutein og zeaxanthin nethindens makulære pigment. Højere niveauer af makulært pigment er forbundet med forbedret langdistancesyn.

Tilsvarende forfatter Billy Hammond tilføjede, at lutein og zeaxanthin kunne forbedre kromatisk kontrast og visuel-motorisk reaktion.

Supplering af disse forbindelser vil også understøtte udøvende funktioner – såsom problemløsning og hukommelse – som er meget relevante for atleter.

Forskellige effekter på enkeltpersoner

Selvom forskningen viste essensen af lutein og zeaxanthin fra gule fødevarer, kan absorptionen af begge stoffer variere mellem individer.

Folk vil sandsynligvis have forskellige perioder med forbedring. Nogle kan tage lidt tid, før nogen mærkbar fremgang.

Lutein og zeaxanthin kan findes i sunde kostgrønne blade som grønkål, spinat og collardgrønt, da klorofyl maskerer deres faktiske gule farve.

En anden fødevare, der indeholder lutein og zeaxanthin, er ægget. Æg er også velegnede til diæter på grund af deres høje proteinindhold, som vil holde en individuel mæthedsfølelse i længere tid.

Derudover er orange frugter og grøntsager som gulerødder og søde kartofler gode for øjnene. Den indeholder beta-caroten for at opretholde et sundt syn.

Citrusfrugter som appelsiner, citroner og grapefrugter tilbyder højt C-vitamin, som vil forsvare øjnene mod skader fra frie radikaler.

Blåbær, jordbær og brombær er frugter, der fremmer øjensundheden på grund af deres høje antioxidantindhold, hvilket gør dem til egnede tilføjelser til kosten.

Bortset fra frugt og grøntsager øger fed fisk optimal øjenfunktion. Disse fisk er fremragende kilder til omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer reducerer inflammation og understøtter nethindens velvære.

Til toppen af Maaltidskassen.com
Måltidskasser fra Retnemt