Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Ny forskning afslører lav-carb morgenmad gavner mennesker med diabetes

rb fit w, tags: morgenmad med - images.unsplash.com

Af Nick Nørgaard  7 juni, 2023

Nye resultater fra University of British Columbia afslørede, at det at spise mad med lavt kulhydratindhold til morgenmad er særligt gavnligt for mennesker med type 2-diabetes. Forskningen viste lavere blodsukkerniveauer hos mennesker, der indtager et højere protein- og fedtmåltid end kulhydratbaseret mad.

I en 12-ugers undersøgelse, der involverede 121 deltagere, blev to hovedgrupper observeret. Den første gruppe indtog en morgenmad med lavt kulhydratindhold med 25 g protein og 37 g fedt, mens den anden havde et fedtfattigt måltid med 56 g kulhydrater, 20 g protein og 15 g fedt. Alle morgenmad gav 450 kalorier.

Under eksperimentet overvågede eksperter glukosen kontinuerligt, og deltagerne skulle rapportere deres sult, energi og aktivitetsniveauer. Forskerne Dr. Barbara Oliveira og Dr. Jonathan Little forklarede, at på trods af ingen signifikante forskelle mellem begge grupper, har folk, der spiser færre kulhydrater, lavere blodsukkerniveauer.

“Vi forventede fald i blodsukkerniveauet i lavkulhydratgruppen. Vores hovedmål var at se reduktioner i A1C – gennemsnitlige blodsukkerniveauer i løbet af de sidste tre måneder – hvilket skete i lavkulhydratgruppen (-0,3 procent), men som ikke var tilfældet. signifikant sammenlignet med kontrolgruppen,” sagde Little.

Det lykkedes endda for flere deltagere at reducere deres glukosebaserede medicin. Little indrømmede, at han var overrasket over dette resultat.

“Det var ikke et af resultaterne, og vi kan ikke fuldt ud tilskrive medicinreduktion til interventionen, men overraskende reducerede otte personer i lavkulhydratgruppen medicin,” sagde han.

Oliveira bemærkede, at fordelene ved at spise en lav-carb morgenmad, især for personer med type 2-diabetes, er, at dette måltid kunne hjælpe dem med bedre at kontrollere deres glukose i løbet af dagen.

“At have færre kulhydrater til morgenmad passer ikke kun bedre til, hvordan mennesker med T2D håndterer glukose i løbet af dagen, men det har også et utroligt potentiale for mennesker med T2D, som kæmper med deres glukoseniveauer om morgenen,” sagde Oliveira.

Type 2 er en af de diabetestyper, der kan få folk til at få brug for yderligere insulin, fordi de ikke kan producere det ordentligt. Denne type kan stadig håndteres uden kontinuerlig lægebehandling, i modsætning til type 1, som kræver regelmæssige insulininjektioner, da bugspytkirtlen ikke længere kan producere det.

Denne type diabetes kan opstå på grund af genetiske og miljømæssige faktorer. Men flere mennesker har høj risiko for at udvikle diabetes, såsom personer med fedme, dem over 45 år, dem med nære familiemedlemmer med T2D og dem, der er fysisk inaktive.

Påvirker overordnede spisevaner

Udover lavere glukoseniveauer indtog deltagere, der spiste lav-carb morgenmad, også måltider med lavere kalorier til frokost. Det beviser, at subtrahering af kulhydratforbrug fra fedt og protein påvirker de overordnede spisevaner.

I tråd med de nye resultater, delte cellulær sundhedsekspert Dr. Daniel Pompa sin mening om at reducere kulhydratforbruget med Medical News Today. Han var ikke overrasket, da han betragtede kulhydrater som en af hovedfaktorerne for høje blodsukkerniveauer bortset fra sukker, der kunne føre til type 2-diabetes.

“Det, jeg siger, er, at type 2-diabetes ikke er en livstidsdom, hvis de korrekte livsstilsændringer implementeres,” sagde han.

“Ved at indtage færre kulhydrater med morgenmaden, introducerer vi ikke endnu mere sukker i kroppen, så det er mere overskueligt at kontrollere blodsukkerniveauet.”

Som afslutning på forskningen nævnte Little adskillige anbefalinger til morgenmad med lavt kulhydratindhold for at hjælpe med at kontrollere folks blodsukkerniveauer, nemlig røræg, ægomeletter og ikke-sødet fuldfed græsk yoghurt. Oliveira understregede, at denne slags mad – low-carb med højt protein- og fedtindhold – er ideelle til folk, der ønsker at reducere sukkerniveauet i stedet for at gå på diæt.

Måltidskasser fra Retnemt