Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Mad og vin – et godt makkerpar

Mad og vin - et godt makkerpar

Af Nick Nørgaard  9 december, 2020

Denne artikel er sponsoreret

Holder man af god mad, så holder man også ofte af et godt glas vin. For mange er det blevet en hobby at smage sig gennem forskellige vine og finde ud af, hvor ens præferencer ligger. Er man til fyrige, solmodne og frugtige vine fra oversøiske lande som Chile, Argentina? Eller er man mere til tunge vine fra Australien, slanke og stringente vine fra Frankrig eller ædle hvidvine fra Tyskland og Østrig?

Mange foretrækker italiensk rødvin, og det er der mange gode grunde til. Italien er en af verdens største vinproducenter, og du kan således finde italiensk vin til enhver smag og i alle prisklasser. Man kan altid finde en italiensk vin, der passer til dit måltid. Hvis du abonnerer på en måltidskasse, kan du også sammensætte din kasses indhold, så du vælger retter fra et særligt land, med en særlig smagsholdning eller med eller uden kød eller fisk. Og det giver jo god lejlighed til også at eksperimentere med forskellige vine, der passer til råvarerne.

Temakasser – temavine

Mange abonnerer på måltidskasser, som dyrker en særlig vinkel på maden. Det kan være rene fiske-måltidskasser, kasser med italiensk inspirerede måltider, vegetariske og veganske kasser, eller kasser, der fokuserer på asiatisk mad eller andre etniske køkkener.

Hvis du har valgt at tegne et sådant specielt abonnement, har du gode muligheder for at prøve dig frem på vinfronten. Det er jo oplagt at kombinere italienske retter med forskellige italienske vine. Og ligesom det italienske køkken er utroligt vidtfavnende og meget forskelligt fra region til region i det store land, er vinene fra de forskellige egne i Italien også meget forskellige. Prøv dig frem og find ud af, hvilke vine du godt kan lide til din måltidskasse.

Hvid eller rød?

Er du abonnent på en ren fiskekasse, er det oplagt at prøve sig frem blandt hvidvine. Også her er Italien godt med, men også Frankrig med sine klassiske hvide vine og Tyskland og Østrig har et udbud af vine, som du med garanti med succes kan sætte sammen med råvarer i din måltidskasse baseret på fisk og grønt.

Prøv dig også frem med slanke, røde vine til dine fiskeretter. Det er slet ikke så skævt, som det lyder, for mange røde vine har tilpas syre og er så strunke, at de matcher fiskens rene smag perfekt.

Det gode ved at arbejde med at parre mad og vin er, at man aldrig bliver færdig med det. Man kan hele tiden eksperimentere, og med en måltidskasse som udgangspunkt kan du prøve dig frem og finde nogle af de vine, der matcher råvarerne perfekt.

Måltidskasser fra Retnemt