Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Mad og spisevaner på efterskolen

spisevaner på en efterskole

4 marts, 2020

Når du går på efterskole, vil du komme til at spise efter deres ordninger og regler eftersom, at de vil stå for indkøb og planlægning. På fodboldefterskolen her følger eleverne forskellige madordninger når der skal laves mad.

Hvad spiser man på efterskolen?

Det varierer meget fra efterskole til efterskole, men reglen er ofte, at man værdsætter sundhed og fitness, hvilket udelukker mad, som traditionelt bliver anset som usunde. Disse retter kan fx være pizza, pomfritter, friture stegt smør, ost marineret i smør og andre retter af den stilart. Du vil tit møde en masse retter, som hælder mere til helse fremfor fastfood. En af vores anonyme læsere sagde blandt andet, at hun spiste guleroder hver aften eftersom, at hun ikke kunne lide varmt mad.

Vi har også snakket med en elev fra en fodboldefterskole, som har fortalt os at hun fik en god og varieret kost hver dag, hvilket var en stor bonus. Derfor valgte hun også at fortsætte med efterskolen og blive rigtig dygtig senere i livet.

Kan jeg gå på efterskole hvis jeg er kræsen?

Modsat hjemmet så vil du ikke har en mor og far, som hele tiden kan tilrettelægge indkøbet og madlavningen efter dine spisevaner. Dette betyder selvfølgelig, at du vil blive mødt af en masse retter, som du umiddelbart ikke ville syntes om på efterskole. Vores anbefaling er dog at du prøver alt mad mindst 2 gange for at se om du kan lide det eller om det mest bare sidder psykologisk.

Hvordan er madplanen lavet på efterskole?

I hverdagen vil madplanen ofte bestå af følgende:

  • Morgenmad
  • Frugt i 10-pausen
  • Frokost
  • Eftermiddagsservering
  • Aftensmad
  • Aftensservering

Til morgenmad kan du godt regne med noget simpelt og hurtigt, som fx havregryn, cornflakes og diverse morgenmadsretter. Dette vil ofte være noget tag selv, så man selv kan vælge hvad man vil have. Maden her vil ofte være kold.

Ved 10-tiden kan man som regel regne med en form for snack. I mange tilfælde vil dette være et stykke frugt eller lignende for at holde pulsen i gang og være klar resten af dagen.

Til frokost begynder tingene at være lidt mere spændende. Her vil man få lidt mere varieret mad, som til tider vil være varmt. Du kan godt regne med diverse former for brød med pålæg.

Ved eftermiddagstiden er variationen lidt større på efterskole. Her kan man møde lidt af hvert og det varierer meget fra efterskole og efterskole. Du vil kunne møde alt fra den kedelige rugbrødsmad til interessante flyvemaskine retter med lidt frugt og grønt.

Aftensmaden på efterskole er tiden du skal slå til. Her vil der ofte være varmt mad i form af pasta, lasagne og alt andet godt. Hvis du virkeligt gerne vil have et godt og varmt måltid, så vil denne tid være den bedste for dig, da det smager meget godt.

Efter aftensmaden på efterskole vil der være lidt her og der, men ikke meget interessant. På fodbold efterskole kan du måske møde noget, som du vil finde ekstra fedt eftersom, at de går meget op i sundhed og velfærd.

Måltidskasser fra Retnemt