Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Hvordan ferskner kan hjælpe med at forebygge kræft og andre kroniske sygdomme

w, tags: kan og - images.unsplash.com

Af Nick Nørgaard  21 juni, 2023

Fersken kommer med forskellige fordele for den menneskelige krop. Denne frugt indeholder mange næringsstoffer og antioxidanter, der kan hjælpe med at eliminere skadelige frie radikaler, reducere risikoen for kræft og bremse aldring.

Ferskner er også en god kilde til fiber, hvilket gør dem gode til at hjælpe med at regulere fordøjelsessystemet og sikre tarmregelmæssighed. Desuden kan A- og C-vitamin, der er vigtige for at beskytte øjnene, immunforsvaret og huden, findes i ferskner.

Du kan også drage fordel af dets forskellige mineraler, herunder kalium, magnesium og jod, som spiller en væsentlig rolle i at opretholde kropsvæsker, muskelmassefunktioner og skjoldbruskkirtelregulering.

Frugtens alsidighed, der oprindeligt var tæmmet i Kina, betyder, at den bruges i mange typer køkkener. Denne frugt kan indtages på mange måder. Du kan tilføje ferskner til salat, kager eller yoghurt, blende dem til smoothies eller spise dem rå. Da ferskner er en frugt med lavt kalorieindhold og højt indhold af vitamin A, C, E og selen, viser de sig at være en sund snack.

Når det er sagt, strækker frugtens fordele sig ud over det kulinariske område, idet de bruges som en essens i skønhedsprodukter som hud- og hårpleje.

Forebyggelse af kroniske sygdomme

Som nævnt ovenfor kan ferskner hjælpe med at forebygge kroniske sygdomme, herunder forskellige former for kræft. Frugtens skind og kød er spækket med carotenoider, koffeinsyrer og polyphenoler, som har antikræftfremkaldende egenskaber.

Bortset fra kræft kan dets antiinflammatoriske indhold også hjælpe med at forhindre demens og andre neurodegenerative sygdomme. Andre kroniske sygdomme, som ferskner kan tackle, er hjerte-kar-sygdomme, såsom forhøjet blodtryk.

Da frugten hjælper med at regulere hjertefunktionen og kredsløbssystemet, kan du reducere dit blodtryk, triglycerider og dårlige LDL-kolesterolniveauer ved at indtage ferskner.

Fersken kan også hjælpe med at sænke blodsukkerniveauet. Adskillige undersøgelser har afsløret, at patienter med type 1-diabetes, som indtager ferskenekstrakt regelmæssigt, rapporterede et fald i deres blodsukkerniveauer. I mellemtiden oplevede patienter med type 2-diabetes mere afbalancerede blodsukker- og insulinniveauer.

Vedligeholdelse af kroppens sundhed

Bortset fra at forebygge kroniske sygdomme, kan ferskner indtages for at opretholde hverdagens sundhed. For eksempel er ferskner naturlige afføringsmidler, der kan lindre mange fordøjelsesproblemer.

Dens fibre understøtter tarmaktiviteter ved at absorbere næringsstoffer fra andre fødevarer og forsyne den med gavnlige bakterier, som producerer kortkædede fedtsyrer – acetat, propionat og butyrat – afgørende for korrekt fordøjelse. Uanset om du lider af kronisk eller mild forstoppelse, kan du indtage disse frugter for at hjælpe med at regulere din afføring.

De kortkædede fedtsyrer i ferskner kan også hjælpe med at reducere inflammation og forbedre symptomer på fordøjelsessygdomme, herunder irritabel tyktarm (IBS), Crohns sygdom og colitis ulcerosa.

Fersken kan reducere sværhedsgraden af flere allergier ved at frigive histaminer. Ferskener nærer også huden ved at holde den hydreret og fugtet. Ferskenekstrakter kan hjælpe med at forhindre skader fra ultraviolette stråler, som kan føre til aldring, rynker og tør og grov hud.

Bortset fra det kan næringsstoffer i ferskner gavne gravide kvinder. Under graviditeten har en kvindes tarme en tendens til at blive langsommere på grund af relaterede hormonelle ændringer, og fibrene i ferskner får organet til at fungere bedre.

Ferskner indeholder også folinsyre, som er essentiel for en babys sundhed og nyttig til at forhindre alvorlige fødselsdefekter. C-vitamin i ferskner kan også forbedre en gravid kvindes immunsystem. Derudover fremmer dens høje magnesiumindhold et sundt nervesystem, der hjælper med at reducere stress og forbedre søvnkvaliteten.

Måltidskasser fra Retnemt