Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Højproteinkulhydrater er gode til at håndtere diabetes, siger diætister

rb 3 w, tags: er - images.unsplash.com

Af Nick Nørgaard  1 august, 2023

At opretholde blodsukkerniveauet er vigtigt for helbredet, især for personer med type 2-diabetes. Kontrolleret blodsukker kan forhindre komplikationer som følge af diabetes, såsom nerveskader. Diætister foreslår at inkorporere kulhydrater med højt proteinindhold for at styre blodsukkerniveauet.

I USA lever omkring 1 ud af 10 mennesker med diabetes. Ifølge U.S. Centers for Disease Control and Prevention er 90 procent af tilfældene type 2-diabetes. Derfor skal specifikke kostplaner implementeres for at håndtere diabetes.

Forskning afslørede, at fødevarer med høje kulhydrater, men lavt proteinindhold og fiber har en tendens til at forårsage en betydelig stigning i blodsukkerniveauet. Kroppen nedbryder hurtigt disse kulhydrater, hvilket fører til en hurtig stigning i glukoseniveauet i blodbanen.

Derimod har fødevarer, der er rige på protein og fibre, en positiv indflydelse på blodsukkerniveauet. Protein tager længere tid at fordøje og har en langsommere effekt på blodsukkeret. Fiber bremser også sukkeroptagelsen i fordøjelsessystemet.

Mange mennesker tror, at de skal skære helt ned på kulhydrater for at kontrollere deres blodsukkerniveauer, men denne opfattelse er unøjagtig. Folk bør ikke fjerne alt indhold af kulhydrater, da nogle giver en god proteinkilde.

Kulhydrater med højt proteinindhold

Nogle kulhydrater med højt proteinindhold er velegnede til at kontrollere blodsukkerniveauet. Blandt dem er bønner. Bønner og andre bælgfrugter er fremragende proteinkilder, især hvis du undgår kød. Bortset fra protein har bønner en god mængde fibre til at hjælpe med at kontrollere blodsukkerniveauet.

En kop kidneybønner indeholder 37 gram kulhydrater, hvilket kan lyde af meget for mennesker med diabetes. Det giver dog også 11 gram fibre og 13,4 gram protein. Kombinationen af protein og fibre i kidneybønner giver dem en lav glykæmisk belastning på kun syv.

Ud over protein og fibre er bønner rige på magnesium, et afgørende mineral til at kontrollere blodsukkerniveauet. Undersøgelser viser, at personer med type 2-diabetes, som har højere niveauer af magnesium i blodet, har en tendens til at have bedre blodsukkerkontrol end dem med lavere magnesiumniveauer.

Udover bønner er mælk og yoghurt mejeriprodukter, der indeholder både kulhydrater og protein. Mængden af kulhydrater og protein i yoghurt kan variere afhængigt af typen.

For eksempel har græsk yoghurt mere protein og færre kulhydrater end traditionel yoghurt, hvilket hjælper med at bremse stigningen i blodsukkerniveauet efter at have spist. En 7-ounce beholder med almindelig, fedtfattig græsk yoghurt giver 20 gram protein, mens almindelig yoghurt kun har 10 gram i samme portion.

Nyere forskning, herunder en undersøgelse offentliggjort i World Journal of Diabetes i 2020, viste en sammenhæng mellem tarmsundhed og diabetes. Probiotika i yoghurt er gavnlige bakterier til at støtte tarmbakterier, forbedre den generelle tarmsundhed og øge insulinfølsomheden. En sundere tarm vil håndtere diabetes bedre og bidrage til det generelle velvære.

For at opfylde næringsbehov kan personer med diabetes enten administrere deres egne kostplaner eller blot abonnere på en madplan, der leveres af mange måltidssæt-tjenester. Disse virksomheder sender dig færdiglavede måltider designet til at hjælpe dig med at nå specifikke diætmål, herunder styring af blodsukkerniveauet.

For eksempel tilbyder MyDietPal måltidskasser med højt proteinindhold af kulhydrater, der kan tilpasses til dine behov i henhold til personlige data. Måltidspakken bliver leveret til kundens dør ved middagstid hver dag. Der er ingen grund til at tænke på de regelmæssige besvær med at shoppe efter råvarer.

Måltidskasser fra Retnemt