Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Grænsehandel – fra slik til almindelige forbrugsvarer

populære grænsebutikke

28 marts, 2021

Grænsehandel har eksisteret i mange år, og mange, som er over 50, kan sikkert huske, hvordan familien nogle gange valfartede over grænsen til Tyskland for at købe billigt slik, marcipan og mandler til jul.

Dengang var handel ved grænsen ofte forbundet med luksusvarer, som man kun brugte en gang imellem. Af og til røg der også nogle pakker cigaretter og nogle flasker med vin og spiritus i bagagerummet på bilen, og så var alle nervøse, indtil grænsen var passeret mod Danmark igen. Man måtte nemlig ikke have ret meget med over grænsen før i tiden, før EU’s regler om fri handel med varer over grænserne for alvor blev implementeret.

I dag har grænsehandelen udviklet sig, så mange mennesker hyppigt smutter en tur over grænsen for at handle i en af de populære grænsebutikker – Fleggaard, Calle, Poetszch og hvad de nu engang hedder alle sammen.

Find de bedste butikker

Vil du en tur over grænsen mellem Danmark og Tyskland for at handle, kan du med fordel tjekke dine muligheder for at finde de populære grænsebutikker på en sammenligningsside på nettet. Her kan du finde de aktuelle tilbud og priser og se, hvor det er mest fordelagtigt at handle.

Nogle vælger også at køre til Flensburg eller en af de andre byer lidt væk fra grænsen for at handle i de butikker, hvor de tyske indbyggere selv handler. Så finder man et mere almindeligt udvalg af de ting, som de fleste bruger i deres hverdag, og mange kan godt lide denne følelse af at handle i en normal butik og ikke i en butik, der mest er lagt an på de klassiske grænsehandelsvarer.

Folk i Østdanmark tager også til grænsen mellem Danmark og Sverige. Også her kan der være store prisfordele ved at købe ind i svenske supermarkeder. Det skyldes den lavere kurs på den svenske krone, og at en række varer generelt er billigere i Sverige.

Tysk moms på fødevarer er meget lav

Handler du ved den tyske grænse, får du fordele ved, at den tyske moms på fødevarer kun er på 7 %, mens vi som bekendt betaler 25 % i moms i danske butikker. Alene dette betyder, at du kan spare en masse penge ved at handle i Tyskland, men dertil kommer også, at en lang række afgifter på varerne er lavere end de tilsvarende satser i Danmark.

Fordelene ved den lavere moms på fødevarer og dagligvarer i det hele taget gør, at mange i dag handler de almindelige varer i Tyskland. Så købes der stort ind af toiletpapir og shampoo, og fryseren fyldes op med dagligvarer, så man på den måde kan få de samme fordele, som de tyske forbrugere har.

Hvis man vil købe ind i en almindelig tysk butik, kan man blive forbløffet over, hvor godt og stort et udvalg af for eksempel frugt og grønt, som findes i en tysk Lidl eller Aldi forretning. Det har mange i grænselandet fundet ud af, men også fra det øvrige Jylland og Fyn kører folk efter dagligvarer. Grænsehandel handler ikke kun om billige øl og sodavand, men er i dag et langt mere omfattende fænomen.

Måltidskasser fra Retnemt