Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Forbedre din madlavning i din travle hverdag

Forbedre din madlavning

Af Nick Nørgaard  5 juli, 2021

Hvad gør du, når du gerne vil starte på en måltidskasseplan, men stadig gerne vil lære at lave bedre mad på egen hånd? Måltidskasser er en hurtig og effektiv løsning, når du ikke orker at piske nye opskrifter frem, men det er selvfølgelig en kunst selv at kunne lave mad.

Du behøver slet ikke at være en Michelin-kok – så længe du har styr på det basale såsom at koge æg eller stege mad på panden, er du rimelig godt kørende. Læs videre hvis du gerne vil lave hurtige, nemme og lækre retter, som hverken tager et hårdt indhug på dit budget eller kostbare tid.

Forbered først og fremmest det fysiske køkken

Det er lige så vigtigt at klargøre køkkenet, som det er at tilberede maden. Hvis du gerne vil tyvstarte madlavningen og rengøringen, kan du begynde at rydde op, så snart du er i gang. Smid grøntsagsskrællet ud efter du har snittet grøntsagerne på skærebrættet. Sæt de overflødige kødknive i opvaskemaskinen eller skrub dem rene. Så får du slået to fluer med et smæk og kan nyde den færdige mad uden at skulle bekymre dig om opvasken.

Det er også essentielt at have styr på sin hygiejne. Læg ikke råt kød på brød-skærebrættet og vask fingre efter, du har rørt ved kød. Man kan også godt komme til at spilde mange fødevarer såsom ris eller suppe rundt omkring. Hvis du mangler rengøringsredskaber til at tørre resterne væk, hvorfor så ikke prøve et godt viskestykke? Du kan få viskestykker af god kvalitet, som både er pæne at se på og effektive at benytte.

Ris og kartofler er yderst fleksible kilder til kulhydrater

Fødevarer med et højt indhold af kulhydrater kan udgøre en vigtig rolle for ens madlavning. Du kommer især rigtig langt med kartofler og ris, da de bliver anvendt i mange forskellige og sunde retter. De er både vegetar- og veganervenlige, så du også kan tilfredsstille et kræsent selskab. Du skal blot tilberede ris eller kartofler ved at koge dem i vand i løbet af nogle minutter.

Så hvad kan man tilberede med disse stivelsesrige godter? Ja, du kan lave stegte ris med grøntsager, boller i karry, risotto og de berømte juleretter risalamande og risengrød. I forhold til kartofler kan du fx lave kartoffelbåde, pommes frites, kartoffelsalat, kartoffelpizza eller rösti.

Førnævnte retter er blot et udpluk fra den store madverden. Hvis du har tid, kan du eksperimentere med, hvad der egentlig smager bedst og gøre det til en rutine at lave bestemte retter. Så kan du tage en sædvanlig risret med i madpakken uden at skulle købe i kantinen. Vi ved selvfølgelig godt, at du ikke har meget tid, hvilket vi heldigvis har en løsning på.

Meal-prep er nøgleordet til en fast madplan

Du har en lang arbejdsuge foran dig. Ungerne skal tidligt i børnehave, og du når næsten ikke at sluge din kaffe, før du selv må sætte kurs mod kontoret – dag ud og dag ind. Hvis denne situation lyder bekendt, vil vi gerne forklare begrebet ”meal-prep” for dig.

Dette engelske udtryk kan oversættes til forberedelse af mad, hvilket egentlig siger sig selv. Det handler om at forberede mad på forhånd, når du ikke har overskud til at lave mad på de travle arbejdsdage. Derfor skal du have mange tupperware-beholdere klar – gerne mindst syv – så madplanen rækker til en hel uge.

Meal-prepping fungerer rigtig godt, hvis man forsøger at tabe sig eller bare gerne vil fastholde en kostplan. Typisk forbereder man den samme mad til en hel uge, b.la. så man undgår at spise for meget eller får lyst til at spise andre ting.

Føl dig ikke forpligtiget til at følge den samme strategi slavisk hvis du gerne vil vedligeholde en varieret kost uden restriktioner. Du kan sagtens forberede kylling med ris og grøntsager til om mandagen og spise en pastaret om tirsdagen – det er egentlig en smagssag. Prøv at meal-preppe hvis du har overskud og kan finde tid i weekenden til at smøre ugentlige madpakker til dig selv.

Udnyt internettet til at blive inspireret

Der findes i bund og grund næsten ingen undskyldninger for ikke at kunne lave mad i dag – især hvis du har resurserne til det. Vi er heldige at leve i en tid, hvor man kan google sig frem til alt og få resultater på 0,64 sekunder.

Du behøver nærmest slet ikke at have nogle madlavningsfifs fra barndommen, for nu kan alt læres gennem internettet. Eller måske er det tid til at puste støvet af de kogebøger, du fik i indflyttergave?

Skræddersyet madlavning lige til døren

Selv hvis du nu er blevet langt klogere på at kunne lave lækker mad på egen hånd, kan du selvfølgelig benytte andre metoder. Med måltidskasser er der et hav af forskellige muligheder for, hvad du kan spise. Så skal du ikke bekymre dig om din egen madlavning.

F.eks. får du friske grøntsager med måltidskasser eller færdigretter. Hvis du er i tvivl om, hvad du kan medbringe på arbejdet eller servere til aftensmaden, er måltidskasser et genialt koncept. Du får varieret mad som holder til hele ugen, og du kan selv vælge, hvad der skal i.

Måltidskasser fungerer lige så godt som ens egen meal-prepping, idet du sparer værdifuld tid. Når du spiser dig mæt i friske grøntsager, får du samtidig mindre lyst til at gå ud og handle ekstra ind eller spise usundt. Der er gode tilbud til de lækreste og sundeste måltidskasser her på sitet, så du ikke længere skal slås med familien om, hvad I skal spise til aftensmad.

Måltidskasser fra Retnemt