Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Dette skal du vide efter dit første køb af et vinkøleskab

vinkøleskab

Af Nick Nørgaard  20 april, 2019

At drikke vin handler om meget mere end at finde en god flaske frem. For at man får den helt perfekte oplevelse af vinen kræver det nemlig, at den er bliver opbevaret godt, så den modnes rigtigt, og at den bliver serveret på den rette måde.

Dette kræver blandt andet et vinkøleskab, som gør det lettere at opbevare vinen ved den helt rette temperatur; i hvert fald hvis man bruger vinkøleskabet rigtigt. Har du købt dit første vinkøleskab, så læs her hvad der er godt at vide, og hvad du nu skal stille op.

Læs mere om opbevaring af vin her, hvis du vil vide mere om dette generelt.

Sådan ligger flaskerne bedst

Det er forskelligt, hvad man ønsker at bruge sit vinkøleskab til; nogen bruger det som serveringsskab, mens andre bruger det til langtidsopbevaring. Benytter du dit vinkøleskab til langtidsopbevaring, er det vigtigt, at flaskerne ligger helt korrekt. De skal ligge helt ned, så proppen altid bliver holdt fugtig af vinen, og så bør de ligge på nogle faste hylder, der sjældent bliver trukket ud. På den måde undgår man rystelser, og dermed har vinen bedre mulighed for at modnes godt.

Rengøring af vinkøleskabet

Man bør altid undgå, at flaskerne rører bagvæggen af vinkøleskabet, for så er der en bedre luftcirkulation, hvilket giver et bedre klima i vinkøleskabet. Det kan dog ske, at der kommer mug eller skimmel i vinkøleskabet, og hvis det sker, skal der en grundig rengøring til. For at gøre et vinkøleskab rent, skal man først tømme skabet for vinflasker.

Derefter vaskes skabet indvendigt med sæbevand, hvorefter man giver det en omgang Rodalon og til sidst skyller af med rent vand. Så bør vinkøleskabet være rent og klar til brug igen. Det anbefales dog, at man gør sit vinkøleskab rent regelmæssigt, for eksempel hvert halve år, for at forebygge ting som mug og skimmel.

Sådan undgår du støj

Før du købte dit vinkøleskab, var du måske opmærksom på, at sådan et larmer mere end et almindeligt køleskab, men hvis ikke, så bliver du det hurtigt, ligeså snart du tænder for det. Det er ikke helt lydløst sådan et vinkøleskab, men det er samtidig også svært, hvis ikke umuligt, at få fuldstændig bugt med støjen, så det er noget, man bare skal vænne sig til.

Hvis det generer rigtig meget, kan det være en fordel at placere vinkøleskabet i et rum, hvor man kan lukke døren til, så støjen kan dæmpes på den måde. Man kan eventuelt stille det i en kælder eller et bryggers.

Mange foretrækker dog at have vinkøleskabet stående fremme, for eksempel i køkkenet, så vinsamlingen kan vises frem. Har man vinkøleskabet stående i køkkenet, er der dog en række ting, man skal sørge for, for at formindske støjen så meget som muligt. Det er blandt andet vigtigt at undgå at placere køleskabet direkte på klinkegulvet.

Sæt det i stedet ovenpå et lyddæmpende materiale som en måtte eller et tykt stykke gulvtæppe. Derudover skal man også sørge for, at der er luft omkring skabet, så det kan komme af med varmen. Har det svært ved at komme af med varmen, vil det nemlig skulle arbejde endnu hårdere på at holde temperaturen nede, og det vil blot resultere i endnu mere støj.

Fordele ved dit nye vinkøleskab

Der er klart en del fordele ved at have investeret i et nyt vinkøleskab. Først og fremmest kan man nu opbevare sin vin på den helt rigtige måde, og det betyder, at man får en bedre oplevelse af vinen, når den bliver serveret.

Vin serveret ved den perfekte temperatur smager nemlig bare bedre og så giver det en mere fuldendt oplevelse. Derudover betyder det nye vinkøleskab, at din flotte vinsamling endelig kan stilles frem på en flot måde, og at alle dine flasker har det rigtig godt, så nu er du klar til at arrangere en vinsmagning for vennerne.

Måltidskasser fra Retnemt