Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

Boost din sundhed og få mere overskud i hverdagen med en slow juicer


Af Nick Nørgaard  2 februar, 2021

Det er væsentligt, at du får rigeligt med frugt og grønt i hverdagen, hvis du vil opretholde et godt og sundt helbred. Samtidig vil du opleve, at du får mere overskud, når du får rigeligt med frugt og grønt. Med en slow juicer er du sikret et energiboost hver dag – og så smager hjemmelavet juice bare fremragende.

Der er god grund til at investere i en slow juicer, hvis du vil være sikker på, at du får rigeligt med vitaminer og mineraler i hverdagen. Du kan se en oversigt over de bedste slowjuicere på Gastroworld.dk, hvis du vil være sikker på, at du vælger den rigtige.

En slow juicer fungerer som en almindelig saftpresser, men er alligevel anderledes på flere områder. Slow juiceren presser frugter og grøntsager mere nænsomt, hvorfor der bibeholdes langt flere af de sunde vitaminer og mineraler, som er det, der gør juice så lækkert.

Juice tæller som én ud af seks om dagen

Selvom juice i mange tilfælde er sundt, er det ikke nok udelukkende at drikke juice. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser seks stykker frugt eller grønt om dagen, og det er en anbefaling, som stadig holder i dag.

Du kan dog ikke erstatte alle seks stykker frugt eller grønt med juice – faktisk er det langt fra tilfældet. Du kan dog erstatte omkring 100 gram af de 600 gram, der anbefales, med et glas juice. Det gælder både friskpresset juice og juice fra koncentrat, selvom friskpresset juice fra en slow juicer langt hen ad vejen er sundere.

Juice fra slow juiceren holder længere

Når du selv presser din juice, skal det typisk drikkes umiddelbart efter, du har presset det. Det skyldes, at der ingen konserveringsmidler er i, hvorfor det ikke kan holde sig i lige så lang tid i køleskabet, som det er tilfældet, når du køber juice fra koncentrat.

Hvis du bruger en slow juicer til at presse juicen, er det dog ikke tilfældet – her kan du opbevare juicen i køleskabet i længere tid. Faktisk kan du opbevare juicen i helt op til seks hverdage, før den bliver for gammel.

Det betyder, at du ikke skal presse juice lige så ofte, som hvis du anvender en almindelig juicepresser. Selvom det tager længere tid at lave juice med en slow juicer, sparer du altså tid, fordi du kan lave mere ad gangen, som kan holde længere.

Frisk juice er sundere end det fra koncentrat

Juice fra koncentrat er ikke lige så sundt som det, du presser selv. Begrebet dækker over, at juicen koges ned til et koncentrat, som efterfølgende bliver transporteret til det land, hvor den færdige juice distribueres fra.

Metoden anvendes, fordi det er billigere at fragte koncentrat end at skulle transportere drikkeklar juice. Det har dog den ulempe, at der ikke er lige så mange næringsstoffer i koncentreret, hvilket blandt andet går ud over niveauet af C-vitamin.

Derfor er det tilladt, at producenten tilsætter C-vitamin, når koncentratet bliver tilsat vand. Det betyder, at der ofte er C-vitaminer i, men det vil dog stadig gå ud over de øvrige næringsstoffer, som går tabt i processen. Den koncentrerede juice er derfor ikke lige så sund som den juice, du selv presser.

Måltidskasser fra Retnemt