Måltidskasser leveret til døren I dag
De bedste måltidskasser
samlet et sted

Herunder finder du de bedste måltidskasser lige til døren.
Med en måltidskasse får du en sund, lækker og varieret kost,
uden at det skal være besværligt.

Søg efter måltidskasse

At spise bananer forbedrer sundhed og velvære med essentielle næringsstoffer

w, tags: bananer og med essentielle - images.unsplash.com

Af Nick Nørgaard  13 juni, 2023

Banan er en rig frugt, der indeholder essentielle næringsstoffer til den menneskelige krop. Selvom nogle måske mener, at dette indhold er uegnet til diæt, kan bananer hjælpe folk med at bevare deres helbred.

Bananer er rige på vitaminer, kulhydrater og fibre – den naturlige modgift mod sygdomme – og er gode at indtage dagligt. Ifølge undersøgelser kan denne frugt tackle risikoen for potentielt alvorlig sygdom.

Dens andre næringsstoffer, såsom magnesium og kalium, vil forhindre mennesker i at få hjertesygdomme, divertikulær sygdom og flere typer kræft. Bortset fra at forhindre sygdom, kan fibre forbedre tarmens funktion og sikre, at menneskelige fordøjelsessystemer fungerer godt.

I tråd med de sundhedsmæssige fordele anbefalede Verdenssundhedsorganisationen bananer som en af de fem portioner af frugt og grøntsager, som folk bør indtage dagligt. Med 105 kalorier og en anstændig høj mængde sukker kan folk føle sig mætte og få et energiboost, som er afgørende for hverdagens aktiviteter, især for dem, der dyrker sport.

Kalium i bananer hjælper kroppen med at fungere, når folk udfører deres aktiviteter. Når de sveder, vil kalium erstatte tabet af mineralsalte. WHO råder folk til at spise to portioner bananer.

Bananernes streng som en ekstra kilde til sundhed

Inde i bananer kan folk finde en snor fastgjort til dens stykke og ofte tage den af før de spiser. Snoren kaldes et floembundt, som kan være utiltalende, usmageligt og endda rygtes at være skadeligt af og til. Imidlertid afslørede en undersøgelse fra Dole Nutrition Institute myten ved at sige, at folk bør overveje at forbruge strengene, da det indeholder en masse sundhedsmæssige fordele.

Vicepræsident for Dole Nutrition Institute Nicholas D. Gillitt forklarede, at floembundtet kan have forskellige næringsværdier, da strengen fungerer som plantens karsystem.

“Selvom vi ikke specifikt har testet floembundter, er det sandsynligt, at der ville være en forskel i dets næringsværdi. De indeholder sandsynligvis flere og forskellige typer fibre og strukturelle komponenter, der kræves for deres funktion,” sagde Gillett.

Mens strengen er gavnlig for menneskers sundhed, understregede vicepræsidenten, at den ikke vil have stor indflydelse på bananernes samlede næringsstoffer. Folk bliver også nødt til at indtage et stort floembundt for at få betydelige fordele ved det.

“Som en del af bananen, selvfølgelig (de er sikre)! Om de er velsmagende er et andet spørgsmål. Generelt er alle dele af frugter sunde – inklusive floembundterne – hvis vi finder dem velsmagende. Men der er ingen beviser at antyde, at de er skadelige,” sagde han.

Tips til at holde bananer længere

Som enhver anden frugt kan bananer rådne inden for en bestemt varighed og betingelser. I et eksperiment af en mand ved navn Mike fra Kitchen Tips Online, afslørede han, hvordan man holder bananer spiselige i længere perioder.

Han brugte to bundter bananer, som han opbevarede på køkkenbordet og den anden i en lufttæt beholder med en ethylenabsorberende kugle, før han også lagde den på bordet. Resultatet viste, at bolden hjalp med at fjerne gasser gennem en oxidationsproces, hvilket sikrede, at bananerne forblev friske og holdt længere.

Mike indrømmede dog, at han først erkendte forskellen en uge senere. Han bemærkede også, at bananerne på disken viste sig meget blødere, og at bananerne i beholderen forblev lidt umodne efter dag 15.

Måltidskasser fra Retnemt